2 saltede svineskanke
2 laurbærblade
2 gulerødder
1 løg
1 tsk peberkorn
1 kvist timian
¼ knoldselleri
Salt, groft peber
½ vand, ½ pilsner til kogelage
4 spsk flødeost
løgtoppe (forårsløg)
200 g rugmel
100 g hvedemel
1 spsk olie
1 tsk salt
½-1 dl pilsner
10 g gær
Sesamfrø
Kog svineskankene i pilsner/vand, så de er dækket, under låg i 1 time.
Tilsæt resten af ingredienserne undtagen flødeost og løgtoppe og kog yderligere 1 time.
Stik i skankene og tjek, om de er møre, ellers må de have lidt mere.
Afkøl skankene i kogelagen.
Pil derefter kødet fra ben og fedt.
Bland flødeost med salt, kværnet peber og kød.
Top op med løgtoppe ved servering.
Knækbrød:
Bland gær og øl.
Bland alle de tørre ingredienser, tilsæt herefter øl-gærblandingen.
Ælt grundigt i 6-7 minutter. lad dejen hvile i 1 time.
Udrul dejen supertyndt og bag den på bagepapir i en 180ºC varm ovn i 8-10 minutter, til knækbrødet er tørt og sprødt.
Bryd knækbrødet i grove flager og spis det til svineskanken ledsaget af et glas godt øl.