Logo

Svinekam i citron-persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg svinekam helt uden spæk
1 stort bdt persille
reven skal af 1 citron
1 fed hvidløg
½ tsk tørret basilikum
1 æggehvide

Sæt bagekartoflerne i ovnen ved 160°C.
Gnid kødet med 1 tsk salt og pensel dets overside med æggehvide.
Bland friskhakket persille, citronskal, hakket hvidløg og basilikum i resten af æggehviden, og fordel blandingen på kødets overside.
Tryk let efter med hånden, og læg stegen i et ovnfst fad.
Hæld 1 dl vand ved, og læg evt. et par persillekviste ved.
Dæk fadet med stegefilm, og steg det i ovnen i ca. 1 time.
Tag stegen ud og mål centrumstemperaturen.
Stegetermometeret skal vise knap 65°C, hvis stegen ønskes rosa.
Knap 70°C hvis den ønskes genenmstegt.
Sæt stegen til hvile, si skyen og skum den evt.
Smag den til med salt, peber og evt. reven citronskal og jævn den let.

Skær kødet for, og server det med bagte kartofler og tomat/courgette-salat med olie/citronmarinade til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her