1 kg svinekam eller nakkekam
salt, peber
1 tsk paprika
timian
2 store løg
3-4 gulerødder
750 g kartofler
4-5 dl bouillon
hakket persille
Gnid kødet med en blanding af paprika, salt og friskkværnet peber.
Læg kødet i en ikke for dyb bradepande.
Sæt fadet i ovnen ved 225ºC ca. 20 min. til kødet er brunt.
Gør grønsagerne i stand, mens kødet bruner.
Skær løg, gulerødder og kartofler i tynde skiver.
Tag fadet ud af ovnen, og læg kødet på en tallerken.
Hæld fedtet fra fadet.
Læg urterne i bradepanden, drys salt, peber og timian mellem lagene.
Saltmængden afhænger af, hvor salt bouillonen er.
Læg kødet over urterne og hæld bouillon ved retten.
Sæt fadet tilbage i ovnen ved 160ºC, og lad kød og grønsager viderestege, indtil det er mørt 1 ½-2 time.
Pas på retten ikke koger tør, hæld evt. mere bouillon ved.
Skær kødet i ikke for tykke skiver og anret dem oven på urterne.
Drys hakket persille over, og server retten direkte fra fadet.