600 g afpudset nakkefilet i strimler
salt og peber
1 spsk olie
2 løg
3–4 fed hvidløg
1 rød chili
½ vaniljestang
1 stykke hel kanel
2 laurbærblade
1 brev safran 01 g eller 1 tsk gurkemeje
2 dl vand
2 ubehandlede appelsiner
hakket frisk koriander
Krydr kødet med salt og peber, og brun det i en gryde i olien
Skær løgene i strimler, og svits dem i gryden med kødet
Pil hvidløgene og hak dem
Hak chilien – fjern eventuelt frøene først, de er stærkest
Kom hvidløg og chili i gryden sammen med krydderier og vand
Skær appelsinerne i både, fjern eventuelt kerner, og skær bådene med skræl i små stykker
(hvis appelsinerne har tyk skræl med en kraftig hvid hinde, så skæl dem først, ellers kan det give en bitter smag)
Kom appelsinerne i gryden, og bring det hele i kog
Læg låg på, og lad retten simre i cirka en 1 ½ - 2 timer til det hele er meget mørt.
Server retten med ris og drys med koriander eller persille.