Hvis du tror at kinesisk mad er fed, så må du tænke om igen.
Kinesisk mad indeholder meget lidt fedt og er utrolig velsmagende - en
Kina-klassiker
• Svinemørbrad inde- holder kun 50 mg kolesterol pr. 100 g.
• Rød peberfrugt indeholder meget fiber og C-vitamin.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Svinekød Chow Mein
450 g svinemørbrad
1 rød peberfrugt
5 forårsløg
2 tsk majsolie
150 g sukkerærter
1 fed hvidløg
2 cm frisk ingefær
2½ dl hønsebouillon
2 spsk kinesisk soya
1 spsk Maizena
1 dåse bønnespirer (400 g)
7 dl kogte ris
evt. 2 spsk Chow Mein nudler
* Fremgangsmåde:
1 Afpuds mørbraden og skær den i strimler.
Rens peberfrugten og skær den i 2½ cm store tern.
Skyl forårsløgene og skær dem i 7 cm lange snitter på skrå.
Opvarm olien i en wok, eller på en teflonpande ved jævn
varme.
2 Læg kødet i wokken og brun det ca. 5 min.
Tag kødet op og stil det til side.
Brun peberfrugten ca. 3 min. og tilsæt sukkerærter,
forårsløg, hvidløg og ingefær.
Brun det under omrøring i ca. 3 min.
3 Bland bouillon, soya og maizenamel i en skål.
Læg kødet tilbage i wokken og rør bønnespirerne i.
Skru lidt ned og hæld bouillonblandingen i.
Bring det i kog og lad det koge yderligere 1 min.
4 Læg risene på et serveringsfad.
Hæld kød og grønsager over, drys evt. Chow Mein-nudlerne
over og server.
Tips & råd
Læg kødet i fryseren en tid, inden du skærer det, så går det
lettere.
Skær kødet først i skiver og striml det derefter på langs af
kødets fibre.
I stedet for at hakke frisk ingefær, så kan du presse den i
hvidløgspresseren.
Det er både let og praktisk. Skrab den ingefær, som sidder
fast, ud med en skarp kniv.
PR. PORTION: Energi: Kcal 378 = kJ 1587
Kulhydrat 49 g Protein 32 g Fedt 6 g (14%) Fibre 7 g