Her er en god og
mættende simreret, der varmer på en kold vinterdag. Sæt bønnerne i blød dagen
før eller tidligt om morgenen.
4-6 personer. Arbejdstid:
1 time. Udblødning: 8 timer. Stege/bagetid: 3 timer.
#
150 g kidneybønner
200 g back bacon
500 g skinkekød i
terninger
2 rødløg
2 fed hvidløg
½ hvidkål
3 limefrugter
1 spsk olie
Dressing:
2 spsk rørsukker
1 spsk dijonsennep
2 spsk eddike,
3 spsk tomatketchup
2 spsk Worcestershiresauce
2 dl øl
¼ tsk chiliflager
Tilbehør: brød
*
Udblød
kidneybønnerne i vand i mindst 8 timer.
Skær bacon i
strimler. Fjern evt. noget af fedtet.
Pil rødløgene og
skær dem i både.
Pil hvidløgsfeddene,
og hak dem fint.
Snit kålen fint.
Skær skallen og den
hvide hinde af limefrugterne, og skær frugtkødet i mindre stykker.
Brun kødet i en varm
stegegryde med olie.
Tilsæt bacon, rødløg
og hvidløg, og lad det svitse med.
Krydr med salt og
peber, og vend kålen i gryden.
Rør dressingen
sammen, og hæld den i gryden.
Tilsæt
limestykkerne, læg låg på, og sæt gryden i ovnen ved 160 °C i 1½ time.
Hæld de udblødte
bønner i en sigte, skyl dem i koldt vand, og bland dem i retten.
Stil gryden tilbage
i ovnen i ca. 1 time.
Smag retten til med
salt og peber, og server med brød.
TIPS: Retten smager
næsten endnu bedre dagen efter, så du kan sagtens tilberede retten dagen før,
du skal servere retten den, og blot varme den i ovnen eller på komfuret i 20
min.