Logo

Lammesteg med persille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4-6 personer

Ca. 1 ½ kg lammekølle, -ryg el. -bov
salt, peber
1 bdt persille
evt. 1 fed hvidløg
ca. ½ l bouillon, vand.
Sauce:
ca. 4 dl stegesky
1-2 spsk hvedemel
evt. kulør
salt, peber.
Tilbehør: Pillekartofler, agurkesalat el. æblemos med mynte el. evt. myntesauce.

Tænd ovnen og indstil den på 250°.
Stik med en spids kniv dybe huller ind ved benet. Fyld persille og evt. lidt knust hvidløg i hvert hul. Læg køllen med den flade side opad på risten over bradepanden, ryg med fedtsiden opad. Rids evt. fedtet i tern. Gnid stegen med salt og peber.
Sæt stegen på nederste ribbe i ovnen. Lad den brune 15 min.
Hæld kogende væske ved. Dæmp varmen til 150°. Vend køllen. Videresteg køllen i 11/4-1 ½ time. Kam og bov 1-11/4.
Hæld skyen fra. Lad stegen trække i den slukkede ovn 15 min.
Skum skyen for overflødigt fedt.
Ryst lidt vand og hvedemel til jævning. Hæld den i den kogende sky ved konstant piskning. Kog saucen 5 min. Smag til.

Forskæring: Skær kammen fra benet og skær den i skiver.

Variation:
Lammebov kan også grydesteges 1-11/4 time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.119 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her