Logo

Svinefilet stegt som vildt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder


Svinefilet stegt som vildt


En klassiker, hvor det røgede i harmoni med de syltede tyttebær giver en skøn sauce


#

1,2-1,5 kg svinekam uden svær
150 g stribet bacon
6-8 knuste tørrede enebær
salt og peber

Sauce:
50 g smør
50 g hvedemel
½ l. mælk
salt
kulør
lidt ribsgele
1 dl piskefløde
evt. lidt roquefort (danablu)
*


Skær kødet i ½-1 cm tykke skiver ca ¾ igennem fileten.
Læg ¼-½ skiver røget bacon imellem hver skive.
Krydr kødstykket med knuste enebær, salt og peber.
Læg det i et ovnfast fad eller en lille bradepande.
Brun stegen ved 225ºC i 15-20 minutter.


Lav imens en opbagning af smør, som smeltes og røres sammen med melet.
Spæd med mælken og tilsæt salt, peber og kulør.
Dæmp varmen til 190-200ºC og hæld ½ liter vand i fadet.
Hæld saucen over stegen.
Steg i ¾-1 time.
Hæld skyen fra fadet over i gryden.
Bring den i kog med fløden.
Smag til med gele og lidt roquefort.
Serveres med kogte aspargeskartofler, glaserede løg og syltede tyttebær.




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 7.277 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her