Krydderblanding: rosenpeber, appelsin, kanel, nellike, spidskommen.
#
1 svinefilet uden spæk (ca 500 g)
Krydderblanding til svinefilet: 1 tsk rosenpeber, 1 appelsin, 1 tsk kanel, 1 tsk nellike, 1 tsk spidskommen
Frisk rødkålssalat:
¼ rødkålshoved (ca. 400 gram)
1 appelsin
2 spsk eddike
2 spsk honning
25 g tørrede tranebær
8 svesker
salt og peber
*
Gnid krydderierne ind i svinefileten.
Kom den i et ildfast fad, og bag i en forvarmet ovn ved 180°C, til den er gennemstegt.
Det tager ca. 40 minutter.
Snit rødkålen fint, mens kødet steger.
Bland reven skal og saft af appelsin med eddike, honning og tørrede tranebær.
Hæld dressingen over rødkålen.
Snit sveskerne på langs, og vend dem i.
Lad salaten stå og trække i køleskabet
Afkøl stegen lidt, når den er færdig, og skær den så i tynde skiver.
Server med rødkålssalaten.
Tips: Brug gerne kødet dagen efter på rugbrød eller i wraps sammen med rødkålssalaten.
Kål har en god volumen - også nede i din mave. Du får mæthed uden særlig mange kalorier, hvis du spiser godt med kål.