Logo

Strudse-Bobotie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg hakket strudsekød
smør/margarine til bruning
salt
peber
¼ l. bouillon
2-3 mellemstore løg
3-4 syrlige æbler
200 g grønne druer, eller 100 g rosiner
2 tsk karry
smør/olie til sautering
3 tsk citronsaft
3-4 spsk mango chutney
50-100 g smuttede, snittede mandler eller peanuts

Fars:
6 skiver afskorpede franskbrød
6 dl mælk eller fløde
3 æg
salt
peber

Brun strudsekødet i en gryde med smør.
Rør godt rundt i kødet under bruningen, så det bliver let og smuldrende.
Tilsæt salt og peber efter smag og kog kødet et par minutter med væden.
Snit de pillede løg i terninger, udkern de skrællede æbler og skær dem i små terninger, flæk og udkern druerne (eller skyl rosinerne).
Sauter løgene et par minutter i smørret/olien tilsat karry.
Kom æbleterningerne i og sauter dem med et øjeblik.
Bland druerne i, og smag blandingen til med citronsaft og Mango Chutney.
Tilsæt halvdelen af mandler/Peanuts.
Udblød franskbrødet i mælken/fløden, rør æggene i, og smag til med salt og peber.
Fyld nu strudsekødet, løg-frugtblandingen og franskbrødsfarsen skiftevis i et velsmurt ovnfast fad.
Begynd med strudsekødet og slut med franskbrødsfarsen.
Drys resten af mandlerne/Peanuts ovenpå.
Ønskes retten mere krydret, kan der drysses lidt karry og stikkes lidt Mango Chutney ind mellem lagene.
Bobotien sættes i en forvarmet oven ved ca. 200ºC i godt 30 minutter, til den er let gylden på overfladen.

Serveringsforslag:
Giv salat til - af fint snittet Iceberg, sammen med flækkede udkernede druer i en mild olie/citrondressing.
Server ligeledes miniflûtes med hvidløgssmør.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.619 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?
Effektiv reklame - klik her