25 g smør
6 stykker strudsekød fx medaljoner (ca. 750 g)
5 dl rødvinssauce fx Karolines Køkken
Hvidløgsbønner:
200 g bacon i tynde skiver
4 knuste fed hvidløg
750 g friske haricots verts
2 dl finthakket frisk persille
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: 1,5 kg små bagte kartofler
Lad smørret gyldne i en sauterpande.
Brun medaljonerne ved kraftig varme ca. 1 min. på hver side.
Skru ned til svag varme og steg medaljonerne i ca 4 min - 2 min på hver side. Hæld rødvinssauce over og bring retten i kog.
Kog medaljonerne ved svag varme i ca. 2 min.
Tag panden af varmen, læg låg på og lad medaljonerne hvile i ca. 4 min.
Hvidløgsbønner: Skær baconskiverne i ca. 2½ cm korte stykker og steg dem ved kraftig varme ca. 2 min, eller til de begynder at blive gyldne.
Vend hvidløg og bønner i og steg uden låg i ca. 5 min, eller til bønnerne er møre. Vend persille i og smag til med salt og peber.
Ved serveringen: Fordel hvidløgsbønnerne på 6 tallerkener og anret strudsemedaljonerne med sauce herpå. Server med små bagte kartofler.
Tips: Hvis der anvendes friske, grønne bønner skal de stege i ca. 10 min.
Energiindhold pr portion: 2796 kJ
Energifordeling: Protein: 25%, Kulhydrat: 38%, Fedt: 37%
Fryseegnet: Nej. Tilberedningstid: 45 min
Rabarberdessert med jordbær
2 dl vand
175 g sukker
400 g rabarber, fx jordbærrabarber i mindre stykker
400 g jordbær i skiver
2 spsk sukker
2,5 dl iskold piskefløde
Pynt: jordbær
Tilbehør: 75 g sprøde kager
Rabarberkompot: Bring vand og sukker i kog i en gryde.
Tilsæt rabarber-stykkerne og kog dem ved jævn varme og under låg i ca. 5 min., eller til de er møre.
Kom kompotten i en metalform (ca. 1 liter).
Lad kompotten blive kold og frys den derefter i ca. 2½ time.
Jordbær: Drys jordbærskiverne med sukker og lad dem trække i ca. 2½ time.
Ved serveringen: Fordel jordbærskiverne på portionstallerkener.
Pisk 1 dl af fløden til et let flødeskum.
Kom resten af fløden i et blenderglas.
Del rabarberkompotten i mindre stykker og kom dem i blenderglasset.
Blend et kort øjeblik til blandingen er jævn.
Anret blandingen sammen med flødeskum på tallerkenerne og server straks.
Tips: Hvis rabarberkompotten tilberedes dagen før - skal den tages ud af fryseren og stilles i køleskab ca. 2 timer før den skal anvendes.
Energiindhold pr portion: 1420 kJ
Energifordeling: Protein: 2%, Kulhydrat: 54%, Fedt: 44%
Fryseegnet: Nej, Tilberedningstid: 60+ min