Nydelse på ukrainsk! Denne klassiske kødret bliver fuldkommen
med cremefraiche, cognac og dijonsennep. Server med en kartoffelgratin.
Festmad.
• Mørbraden er den møreste og magreste del af oksen.
Fedtindholdet er så lavt som 3-4%.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15-20 min. 4 Portioner
# Råvarer til Stroganoff Luksus:
400 g oksemørbrad
4 spsk smør eller margarine
1 stort løg
1¼ dl oksebouillon (fond)
1 dl cremefraiche, 38%
1 tsk dijonsennep
et par dråber rødvinseddike
1 spsk friskpresset citronsaft
2 tsk cognac
½-1 tsk salt
¼ tsk sort peber
* Fremgangsmåde:
1 Lad kødet få stuetemperatur og skær det i 5 cm lange,
tynde strimler.
Smelt halvdelen af fedtstoffet på en teflonpande og brun
kødstrimlerne kraftigt på alle sider. Stil til side.
2 Pil løget og tern det fint.
Smelt resten af fedtstoffet på en anden pande og steg løgene
gyldne deri.
Tilsæt bouillon og cremefraiche og lad det koge sammen til
en cremet sauce.
3 Smag saucen til med sennep, vineddike og citronsaft.
Tilsæt det brunede kød.
4 Hæld cognacen på den pande kødet er brunet på og opløs
stegeskyen.
Hæld det i saucen og rør rundt.
5 Lad det hele blive gennemvarmt uden at saucen koger, så
kan den skille.
Smag til med salt og peber før serveringen.
Tips & råd
Sennep laves af de gule frø af sennepsplanten. Tidligere
brugte man en sort med sorte frø, men da de planter ikke egner sig til høst med
maskiner, så ser man dem ikke mere. Frøene knuses og røres op med vand og får
da en stærk smag. Hvis de røres med vineddike bliver smagen mildere. Sennep kan
også smages til med forskellige krydderurter, fx estragon.
I handelen findes en masse forskellige sennepssorter fra
mange forskellige lande. De mest kendte er fransk dijon sennep og Colmans
sennepspulver fra England.
SERVERINGSFORSLAG
Bøf Stroganoff kan serveres med en kartoffelgratin og en
rødbedesalat ved festlige lejligheder.
Vil man gøre det lidt enklere passer det også godt med pasta
eller hjemmelavet kartoffelmos.
PR. PORTION: Energi: Kcal 249 = kJ 1046
Kulhydrat 3 g Protein 21 g Fedt 17 g (61 %) Fibre <1 g