Server lidt ekstra efter denne børnevenlige ret. Du kan også servere den før I går i gang, eller mens du/I laver maden, der er meget hurtigt og let lavet.
2-4 store kartofler
1-3 persillerødder
200 g blandede små svampe
250 g oksekød i wokstrimler
25 g smør
1 tsk paprika, gerne røget
salt, peber
1 dl vand
½ oksebouillonterning
1,5 dl fløde 13 %
2 tsk saucejævner fx Maizena
¼ dl bredbladet persille
2 pærer
1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern ca. 3x3 cm.
Skræl persillerødder og skær dem i tern ca. 3x3 cm.
Kog kartofler og persillerødder møre i usaltet vand, ca. 15 min.
2. Rens svampene og halver de største.
3. Brun kødet i halvdelen af smørret 2-3 min. i en dyb pande og læg det til side.
Brun svampene ca. 4 min.
4. Kom kødet tilbage på panden og krydr med paprika, salt og peber.
Tilsæt vand, bouillon samt fløde og saucejævner og lad det koge 3-4 min.
5. Hæld vandet fra kartoflerne og persillerødderne og mos dem med en gaffel.
6. Rør resten af smørret i kartoffelmosen og smag til med salt og peber.
Server mosen til stroganoffen drysset med groft hakket persille.
--