1 rullesteg af svinebov, ca. 1 kg
100 g tørrede abrikoser
100 g svesker
½ l. vand
1 stang vanilje
¼-½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt muskat
snor
2 ½ dl hvidvin
1-2 stjerneanis eller ½ tsk stødt anis
1-2 tsk majsstivelse
Salat:
½ knoldselleri, ca. 500 g
20 grønkålsblade , ca. 300 g
1 citron
15 mandler
Tilbehør:
1 ½ kg kogte kartofler
Læg abrikoser og svesker i blød i koldt vand i køleskab i 6 timer.
Hæld dem op i en si og gem udblødningsvandet.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med salt og peber.
Flæk vaniljestangen, skrab marven ud -gem vaniljestangen til senere - og bland den med abrikoser, svesker, kardemomme og muskat.
Fordel fyldet på kødet, rul stegen sammen og snør den.
Læg den i en lille bradepande eller sandkageform.
Hæld vinen og 3 dl udblødningsvand ved kødet sammen med vaniljestang og stjerneanis.
Sæt kødet midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 180ºC og lad stegen stå i ca. 1 ½ time.
Stik en kødnål i stegen og check om den er gennemstegt - kødsaften skal være klar.
Dæk kødet med alufolie og lad stegen hvile i ca. 20 minutter.
Skær sellerien i tændstiktynde stave og giv dem et opkog i kogende
letsaltet vand.
Kog grønkålsbladene 1-2 minutter i det samme vand.
Snit grønkålsbladene groft og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend selleri og groft hakkede mandler i.
Hæld skyen i en gryde, skum evt. for fedt og giv den et opkog.
Jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Smag til med salt og peber og si saucen.
Skær kødet i skiver og server.