Logo

Rullesteg med tørret frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 rullesteg af svinebov, ca. 1 kg
100 g tørrede abrikoser
100 g svesker
½ l. vand
1 stang vanilje
¼-½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt muskat
snor
2 ½ dl hvidvin
1-2 stjerneanis eller ½ tsk stødt anis
1-2 tsk majsstivelse

Salat:
½ knoldselleri, ca. 500 g
20 grønkålsblade , ca. 300 g
1 citron
15 mandler

Tilbehør:
1 ½ kg kogte kartofler

Læg abrikoser og svesker i blød i koldt vand i køleskab i 6 timer.
Hæld dem op i en si og gem udblødningsvandet.
Dup kødet tørt med køkkenrulle og drys med salt og peber.
Flæk vaniljestangen, skrab marven ud -gem vaniljestangen til senere - og bland den med abrikoser, svesker, kardemomme og muskat.
Fordel fyldet på kødet, rul stegen sammen og snør den.
Læg den i en lille bradepande eller sandkageform.
Hæld vinen og 3 dl udblødningsvand ved kødet sammen med vaniljestang og stjerneanis.
Sæt kødet midt i en kold ovn.
Tænd ovnen på 180ºC og lad stegen stå i ca. 1 ½ time.
Stik en kødnål i stegen og check om den er gennemstegt - kødsaften skal være klar.
Dæk kødet med alufolie og lad stegen hvile i ca. 20 minutter.
Skær sellerien i tændstiktynde stave og giv dem et opkog i kogende
letsaltet vand.
Kog grønkålsbladene 1-2 minutter i det samme vand.
Snit grønkålsbladene groft og smag til med citronsaft, salt og peber. Vend selleri og groft hakkede mandler i.

Hæld skyen i en gryde, skum evt. for fedt og giv den et opkog.
Jævn den med majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.
Smag til med salt og peber og si saucen.
Skær kødet i skiver og server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.753 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her