Lammekød var tidligere sæsonvare, men nu kan man få dybfrosset lammekød hele året. Der importeres en del fra New Zealand, og selvom det ikke er så spædt og sart som dansk lam, kan det smage herligt, og det er tilmed rimeligt i prisen.
Til afveksling fra lammekøllen eller -boven skulle du prøve at stege en lammeryg - det er i høj grad en delikatesse.
Køb en lammeryg på ca. 2 kilo, den vil række til 4-6 portioner. Allerførst skrabes og afpudses kødet omhyggeligt, sådan at alle hinder og overflødigt fedt fjernes. Gnides derpå med salt og peber og ridses på samme måde som en flæskesteg.
Stil lammeryggen på ovnristen på bradepanden, dæk den med et tyndt lag smør/margarine og giv den 8-10 min. i ovnen ved kraftig varme. Når stegen er smuk brun, hældes ca. ¼ liter kogende vand ved, hvorefter lammeryggen steges ved svagere varme i en times tid. Skyen hældes fra, skummes for fedt, bringes i kog og smages til. Ved anretningen løsnes fileten fra benene og skæres i pæne, ikke for tynde skiver.
Lammeryggen spises med faste, små pillekartofler og grønne bønner.
--