Logo

Stegt lever med bløde løg og peberfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Stegt lever med bløde løg og peberfrugter

Her er en lidt anden og mere farverig udgave af de klassiske bløde løg. Er du ikke til rosastegt kalvelever, kan løg- og peberblandingen serveres til mange andre typer stegt kød eller fisk. Er du i træning med snittearbejdet, kan der være mad på bordet inden for ½ time. 


4 skiver kalvelever

2 spsk dijonsennep

2 rødløg, halveret og i strimler på langs

1 spsk olivenolie

3 røde peberfrugter i strimler

8 soltørrede tomater i strimler

3 fed finthakket hvidløg

11/2 dl tør vermouth

4 spsk sherryeddike eller anden ikke for sur eddike

Ca. 1 tsk sukker - gerne rørsukker

2 dl snittet, bredbladet persille

1 spsk. olie til at stege leveren i

Tilbehør: Persillekartofler


Pensl leverskiverne med dijonsennep og lad dem stå på køkkenbordet, mens du gør grønsagerne i stand.
Kom rødløg og olivenolie i en dyb sautérpande og varm det langsomt op. Tilsæt peberfrugter, soltørret tomat og hvidløg, og sautér det med i 2 min.

Tilsæt vermouth, vineddike og sukker og lad grønsagerne simre til væden er dampet helt ind, ca. 10 min.

Smag til med salt og peber og evt. mere sukker.

Steg leveren 2 min. på hver side for jævn varme i olivenolien på en teflonpande. Krydr med salt og peber og anret løg og peberfrugter over den stegte lever.

Drys med bredbladet persille og server med persillekartofler.

 

Tips: Har du bagte, flåede peberfrugter, er de fine til retten her.

 

Grønsager pr. person: ca. 150 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her