4 skiver dansk kalvelever 700 g
3 skalotteløg
1 aubergine
1 courgette
200 g blandede marksvampe eller champignons
2 fed hvidløg
4 modne store tomater
1 bdt frisk basilikum eller 2 spsk tørret
1 spsk smør til stegning
3 spsk olivenolie til stegning
salt, friskkværnet peber
1 godt brød
Varm smør og 2 spsk olivenolie på en pande og brun leverskiverne på
begge sider.
Krydr dem med salt og peber og lad leverskiverne stege ca. 4-5 minutter
på hver side, alt efter hvor rosa-stegt du ønsker leveren.
Tag så skiverne af panden og lad dem hvile lunt (dæk med alufolie) i 5
minutter.
Ratatouille (forbered grønsagerne inden du steger leveren)
skræl skalotteløgene og snit dem i ringe.
Vask auberginen og courgetten, tør dem med køkkenrulle og skær dem i
tern på ca 2x2x2 cm.
Vask svampene, er de meget store så skær dem i halve.
Fjern skallen fra de 2 hvidløgsfed og snit dem i tynde skiver.
Og endelig skæres tomaterne i kvarte både.
Varm så 1 spsk olivenolie i en sauterpande.
Begynd med at stege løgene brune og tilsæt så resten af grønsagerne.
Lad det hele simre i 10 minutter og krydr så med salt og peber.
Til sidst vendes basilikumbladene i.
Server ratatouillen til den stegte lever evt. sammen med et godt brød