Trækul: Indirekte
Gas: Indirekte/middel varme
Forberedelse: 15 minutter. Stegetid: 2 timer
Pære- og kumquatchutney:
1 spsk olivenolie
2 faste og modne pærer
8 kumquatter
1 løg, hakket groft
1 hel stang kanel
3-5 kviste frisk timian
1 laurbærblad
1 ovnklar and på knap 2 kg
1 spsk havsalt
salt og friskkværnet sort peber
A. Pære- og kumquatchutney: Skræl pærerne til fyldet og fjern kernehusene.
Skær pærerne i mindre stykker og kom dem i en skål.
Skær kumquatterne i halve og kom dem i skålen.
B. Varm olien op i en gryde. Hæld det hakkede løg og kanel i.
Lad det koge i 4-5 min., til løgene er bløde.
Skru op for varmen og tilsæt pærer, kumquatter, timian og laurbærbladet.
Lad det koge i yderligere 2-3 min.
Tag chutneyen af varmen og lad den køle af.
C. Tag indmaden ud af anden og skyl den grundigt, skær overflødigt fedt væk.
Læg chutneyfyldet ind i anden.
D. Prik andebrystet og lårene adskillige gange med et spid og drys havsalt på.
Læg anden direkte på midten af stegeristen og grill den indirekte over middel varme i 2 timer, mens du prikker i skindet hver halve time, så fedtet kan løbe fra.
Anden er gennemstegt, når saften, der løber fra, er klar.
Lad anden hvile i 15 min., før den skæres ud.
E. Øs pære- og kumquatfyldet fra anden over i en serveringsskål, fjern timiankvistene, laurbærbladet og den hele kanel.
Smag fyldet til med salt og peber og server det varmt sammen med anden.
Tips: Smag på chutneyen, før du serverer den. Tilsæt eventuelt ½ tsk sukker og rør det godt ud i fyldet.
Smagen afhænger af, hvor søde pærerne er, og om kumquatterne er stærke.