Den sprødstegte fisk
serveres med en overraskende sauce tilberedt af passionsfrugt, appelsin og
chili. Kageopskriften er også lidt anderledes og helt uden mel.
Sprødstegt fisk med passionsfrugtsauce
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 20 min. 4 personer.
#
6-800 g kulmulefilet
med skind
salt og friskkværnet
peber
2-3 spsk olie
Sauce:
4 passionsfrugter
½ frisk rød chili
1 spsk olie
2 dl appelsinjuice
1 tsk majsstivelse
Tilbehør:
1 hel bladselleri
8 fed hvidløg
2 håndfulde dild
325-400 g ris
1-2 spsk sesamfrø
*
SKÆR fisken i
portionsstykker, og dup dem tørre med køkkenrulle.
Krydr fisken på
kødsiden med salt og peber, og sæt dem i køleskabet.
SKÆR
passionsfrugterne midt over.
Skrab kernerne ud i
en sigte, og lad saften dryppe af i en skål.
HAK chilien fint.
Halvår appelsinerne, og pres saften.
SAUTER chilien i en
gryde med olie, og tilsæt passionsfrugtsaften.
Rør appelsinsaften
sammen med majsstivelse, og rør det i gryden.
Kog i 3-4 min. under
omrøring.
Tilsæt evt. lidt
vand.
Tilsæt
passionsfrugtkernerne umiddelbart før servering, og smag til med salt.
Del bladsellerien i
stængler, rens dem i koldt vand, og skær dem i stave.
Pil hvidløgsfeddene.
Læg bladselleri og
hvidløgsfed i en sigte over en gryde med kogende vand (evt. risene).
Lad grønsagerne
dampe møre i ca. 10 min.
STEG fisken på
skindsiden på en slip let-pande med olie ved god varme.
Steg i 7-10 min.,
til fisken er gennemvarm.
SERVER den
sprødstegte fisk med passionsfrugtsauce, bladselleri med hvidløg og ris.
Drys med sesamfrø
(se tips) og dild.
Nøddekage med creme og æblesalat
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: ca. 45 min. Kagen er fryseegnet uden tilbehør. 10-12 personer.
Kagecreme:
½ stang vanilje
75 g sukker
4 dl sødmælk eller
kaffefløde
3 æg
2 spsk majsstivelse
50 g smør
Kage:
3 æg
1 tsk bagepulver
250 g
hasselnøddekerner
100 g ren rå
marcipan
Tilbehør:
1 citron
4-5 æbler
*
FLÆK vaniljestangen,
skrab kornene ud, og mos dem med sukkeret.
LÆG den tomme
vaniljestang i en gryde med mælk eller fløde, og giv det et opkog.
PISK æggene sammen
med vaniljesukker og majsstivelse i en skål.
Pisk den varme mælk
eller fløde i.
Hæld det tilbage i
gryden, og kog det igennem under piskning.
Hæld cremen i en
skål, pisk smørret i, og lad den køle lidt af.
PISK æggene sammen
med bagepulver.
Hak eller blend
nødderne til mellemfint mel, og riv marcipanen groft.
Vend kagecremen
sammen med æggeblandingen, nødder og marcipan.
HÆLD dejen i en
smurt springform, og bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 35 min.
Stil den til
afkøling på en rist og åben formen efter 10 min.
PRES citronen.
Vask æblerne, udkern
dem, og skær dem i skiver.
Vend dem med
citronsaft.
ANRET kagen på et
fad og pynt med æblerne.
TIPS: Rist evt.
sesamfrøene et par min på en tør pande, så får de ekstra smag og aroma