Prøv en lidt
anderledes måde at lave fiskefrikadeller på. Server med en god råkostsalat og
evt. ovnstegte kartoffelbåde.
4 personer. Arbejdstid:
35 min. Stegetid: ca. 20 min.
#
500 g torske- eller
sejfilet
2 tsk salt
friskkværnet peber
2 spsk fintrevet løg
2 spsk hakket
persille
2 kogte kartofler
(125 g)
1 æg
2 dl rasp
olie til
friturestegning (se TIPS)
Remoulade:
2 dl sennepspickles
eller piccalilly
1 dl cremefraiche
18% eller 38%
1 spsk hakket
persille
evt. 1 tsk
friskhakket estragon
Tilbehør: salat og
citron
*
Hak fisken fint, og
rør den sammen med salt, peber, løg, persille, revet kartoffel, æg og halvdelen
af raspen.
Rør farsen godt
igennem, og form den til ca. 20 små kugler.
Tril dem i resten af
raspen.
Hæld olien i en høj
gryde, og varm op til ca. 180 °C, hvor en lille brødterning bliver gylden på 1
minut.
Olien må ikke blive
så varm, at den ryger.
Steg en lille
portion fiskeboller ad gangen i 5-6 min.
Vend dem under
stegningen, tag dem op med hulske, og lad dem dryppe af på et stykke
køkkenrulle.
Hak pickles med en
kniv eller i en foodprocessor, og rør den sammen med cremefraiche, persille og
evt. estragon.
Smag til med salt og
peber.
Server fiskebollerne
lune med remoulade og evt. salat og citron.
TIPS: Fritureolie er
lavet af kokosfedt eller raffineret svinefedt, der er fast ved stuetemperatur.
Denne type olie kan tåle at blive varmet op mange gange. Olivenolie og rapsolie
er også gode olier at friturestege i, når bare det ikke genbruges mere end 5-6
gange.
Husk altid at si
olien efter brug, og opbevar den mørkt og køligt.