Sprøde kødboller
4 spsk rasp
1 dl piskefløde
300 g hakket kalvekød
200 g hakket flæskekød
salt og peber
1 æg
1 løg
smør eller margarine
Tilbehør: se herunder
*
Læg raspen i blød i fløden i 10-15 minutter.
Bland de 2 slags kød og tilsæt den udblødte rasp lidt efter lidt.
Rør salt, peber og æg i farsen.
Hak løget meget fint og brun det godt i smør eller margarine.
Rør det i farsen og lad den hvile 10-20 minutter.
Form med fugtige hænder farsen til kugler på størrelse med valnødder og steg dem i brunet smør.
Ryst panden nu og da, så bollerne beholder formen.
Beregn ca. 5 minutters stegetid.
Server kødbollerne med nedenstående salat.
Farfars kartoffelsalat
4 spsk olie
2 spsk estragoneddike
salt og peber
½ tsk pulver sennep
1 knsp sukker
600 g kogte kartofler
2 syltede, grønne agurker
150 g syltet rødbede
½ spsk kapers
*
Bland olie, estragoneddike, salt, peber og sennep godt og smag til med meget lidt sukker.
Skær kartofler, grønne agurker og syltede rødbeder i ret små terninger og vend det godt i marinaden.
Lad helst salaten trække ½-1 time.
Drys med kapers og persille ved serveringen.