En herligt enkel fiskeret med stegt aborre, som serveres sammen
med sprødt friterede kartofler, citrondip og grønsager. Dansk variant.
• Aborre er en sund middelfed fisk • Blomkål indeholder
meget A- og C-vitamin.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Fish and chips på aborre
600 g aborrefilet
2 bagekartofler
olie til friteringen
4 gulerødder
½ blomkålshoved
10 små kapers
2 spsk smør eller margarine
salt og peber
CITRONDIP:
1 dl majsolie
1 dl olie
2 æggeblommer
saft og skal af ½-1 citron
1 spsk cremefraiche
salt og hvid peber
* Fremgangsmåde:
1 Begynd med citrondippen.
Pisk de to slags olie dråbevis i æggeblommerne.
Pisk det helt ensartet. Smag til med citronsaft og
citronskal.
Rør cremefraiche i og smag til med salt og peber.
2 Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Opvarm olien i en tykbundet gryde og læg kartoflerne i.
Olien skal lige dække kartoffelskiverne.
Kartoflerne er færdige når de kommer op til overfladen, ca.
3 min.
Lad kartoflerne løbe af på køkkenrulle.
Dæk med alufolie og hold dem varme.
3 Bring letsaltet vand i kog i en gryde.
Skræl gulerødderne og skær dem i skiver.
Del blomkålen i buketter.
Sænk grønsagerne i det kogende vand og kog i 8 min.
Lad grønsagerne løbe af og bland dem med kapers.
4 Drys fisken med salt og peber.
Opvarm fedtstoffet på en pande og steg fisken 3-4 min. på
hver side.
Anret fisken sammen med grønsager og citrondip.
Tips & råd
Skiv kartoflerne ved hjælp af en ostehøvl. Skiverne bliver
jævne og fine.
Tør skiverne i et viskestykke, så de er tørre når de skal
friteres.
Lav en "kartoffelrede": opvarm olie i en tykbundet
gryde.
Klem kartoffelskiverne fast mellem to små sigter (eller i et
fugleredejern) og steg dem.
PR. PORTION (UDEN DIP): Energi: Kcal 358 = kJ 1503
Kulhydrat 28 g Protein 30 g Fedt 14 g (34%) Fibre 5 g