3 dl kalvefond
1 hakket skalotteløg
1 cm frisk ingefær
½ dl balsamicoeddike
1 dl soja
1 hjertesalat
½ friseé
1 bdt rucola
1 lollo rosa salat
1-2 mangofugter
1 rød chili
200 g sukkerærter
saften af 1 limefrugt
1 tsk olie (fx jordnøddeolie)
Lad tungen trække i kogelagen og skær den efter afkøling i tynde lange
skiver på skrå.
Kog løget med fonden til det er meget kraftigt, tilsæt ingefær, eddike og efter lidt mere kogning også soja.
Lad det koge til en tyk lage.
Salaterne skylles og duppes tørre.
Rives i mindre stykker og vendes med fintstrimlet rød chili og skårne
sukkerærter i saften af limefrugt og olie. Anrettes på tallerkener med
både af skrællet mango, skiver af tunge og en stribe glace dryppet
henover.
Serveres med brød.
Tips: Få enten slagteren til at sprænge en tunge eller lav selv en lage på
13% salt og spræng tungen i 2 døgn heri.
Kog tungen i 2 timer i rent koldt vand.