Logo

Sprængt and

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 kg and

Sprængning:
350 g groft dansk køkkensalt
2 spsk sukker

Kogning:
vand
2 laurbærblade
5-6 peberkorn

Anden tør helt op, skylles og aftørres. De blander salt og sukker sammen og med denne blanding gnides anden godt udvendig og indvendig. Lægges koldt på et fad med resten af saltblandingen under og over. Anden står koldt i 2 døgn, vendes af og til.

Alt salt skylles af og anden pakkes ind i et viskestykke, ret stramt og bind godt for enderne, derved får anden en mere buttet facon!

Kommes i kogende vand med peberkorn og laurbærblade så det lige dækker og småkoger under låg i ca. 2 timer. Tages op, viskestykket omkring anden fjernes og anden er parat til at blive parteret.

Serveres med:
Grøntsager, evt. kartofler, hele smørdampede champignoner, og: Flødepeberrod

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.070 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
42623-12-2009 16:10:57 madABC.dk
Ja, klik på deres banner og se alle de gode tilbud
42723-12-2009 15:24:34 Karlo V. Andersen
Hvor er det rart når sådan en fritidskok kan få hjælp her. H. W. Larsen er det et firma inde i Kødbyen? så har vi handlet der engang.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her