Kog gerne dine spareribs dagen før og mariner dem. Så skal
du bare tænde grillen op og vende salaten sammen. Arbejdstid: 45 min.
Marinering: min. 15 min. Koge/stegetid: 1½ time. 4 personer
#
1200-1600 g spareribs / svineribben
4 fed hvidløg
5 sorte peberkorn
salt
Marinade:
1 dl
sojasauce
2 tsk sød
chilisauce
1/8 tsk
chiliflager
1 fed hvidløg
1 spsk smagsneutral olie
Kålsalat:
2 spsk sesamfrø
1 spidskål gerne rødt
1 dl mayonnaise
2 limefrugter.
salt og peber
Tilbehør:
kogte jasminris
*
SPARERIBS: Læg spareribsene i en bred bundet gryde, dæk med
vand og tilsæt 4 halve hvidløgsfed, peberkorn og ½ tsk salt.
Lad benene koge i 1 time.
Tag dem op og køl af.
Skær ribbenene ud i mindre stykker skær mellem benene.
RØR sojasauce sammen med chilisauce, chiliflager, presset
hvidløg og olie.
Pensl marinaden på ribbenene og lad dem trække i mindst 15
min. ved stuetemperatur eller 2-3 timer i køleskabet.
KÅLSALAT: Rist sesamfrøene på en tør pande, til de dufter.
Lad dem køle af på en tallerken.
Snit kålen fint.
Pisk mayonnaisen med limesaft og vend dressingen med kålen.
Smag salaten til med salt og peber og drys med sesamfrø.
STEG kødstykkerne gyldne og sprøde på en varm grill eller i
ovnen ved 225 °C i ca. 25 min.
Server spareribsene med kål salat og kogte ris.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin