Giv spareribsene et
asiatisk twist, og server dem med en sprød coleslaw i hele salatblade som små
skåle.
4 personer.
Arbejdstid: 40 min. Kogetid: 45 min.
Spareribs:
1 kg spareribs i et
helt stykke
1 tsk salt
3 fed hvidløg
evt. 5
kaffir-limeblade
Marinade:
½ dl sojasauce
½ dl sød chilisauce
2 cm ingefær
2 fed hvidløg
Coleslaw:
300 g spidskål
3 gulerødder
1 hjertesalat
3 forårsløg
1 dl mayonnaise
1 dl skyr eller
cremefraiche
1 spsk dijonsennep
salt og peber
Tilbehør: kogte ris
*
Læg kødet i en
gryde, dæk med koldt vand, og giv det et opkog.
Fjern skum fra
overfladen, skru ned for varmen, og tilsæt salt, hele hvidløgsfed og evt.
kaffirlime-blade.
Lad kødet simre i 45
min.
Rør sojasauce sammen
med chilisauce, fintrevet ingefær og hvidløg.
Snit kålen fint, og
riv gulerødderne groft.
Skyl og tør salaten
i hele blade.
Snit forårsløgene
fint.
Rør mayonnaise
sammen med skyr og sennep.
Vend kål og
gulerødder i dressingen, og smag til med salt og peber.
Anret coleslaw-salaten
i de hele salatblade, og drys med forårsløg.
Tag kødet op, og lad
det dryppe af.
Skær benene fra
hinanden, og læg dem på en bagerist over en bradepande.
Pensl benene med
marinaden, og steg dem under grillen i ovnen eller på en varm grill udendørs,
til de er brune på alle sider.
Server spareribs med
coleslaw og kogte ris.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin