Gris på grillen. Mariner gerne kødet dagen i forvejen, så
det rigtigt kan trække smag fra krydderier og krydderurter. Lad sommerens
dejlige grønsager og krydderurter sætte smag på det grillstegte svinekød.
Arbejdstid: 30 min. Marinering: 3-12 timer Koge/stegetid: 1
time
#
¾- 1 kg svineribben
1 tsk salt
10 sorte peberkorn
Marinade:
2 spsk soja
1 spsk honning eller sirup
1 spsk appelsinmarmelade
1 spsk vineddike
1 tsk sennepspulver
1 knsp. stødt chili
Salat:
½ spidskål
1 æble
5 radiser
1 lille bundt purløg
100 g rygeost uden kommen
½ dl mælk eller fløde
salt og peber
Tilbehør:
bagte kartofler
*
LÆG ribbenene i en gryde med vand, der akkurat dækker og giv
dem et opkog.
Fjern skum, tilsæt salt og peberkorn og lad dem simre 30
min.
Tag dem op, lad dem afkøle og skær dem evt. i mindre
stykker.
BLAND alle ingredienserne til marinaden.
Læg ribbenene i en frysepose med marinaden.
Læg den i køleskabet min. 3 timer og gerne natten over.
SNIT spidskål, æble, radiser og purløg fint.
RØR rygeost med mælk eller fløde og smag til med salt og
peber.
Vend kål, æble og radiser i dressingen og tilsæt purløg.
STEG ribbenene på en varm grill (indirekte varme) ca. 15
min. på hver side eller under grillen i ovnen.
Server med salaten og evt. bagte kartofler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin