Intet passer bedre til de tyske Spätzle end en righoldig, cremet sauce. Denne her består af savoykål, bacon, bechamelsauce og piskefløde
100 g bacon
2 løg
300 g savoykål
1 spsk olie
2 dl bechamelsauce
1 dl piskefløde
salt, peber og friskreven muskat
250 g Spätzle eller makaroni
25 g smør
Bacon skæres i fine terninger.
Løg hakkes.
Savoykål istandgøres og skæres i fine strimler.
Løg og bacon svitses sammen i 1 spsk olie, savoykålen tilsættes og steges med i 2 minutter.
Bechamelsauce og piskefløde hældes i, og det hele koges under låg ved middel varme i 6-7 minutter.
Smag til med salt, peber og friskreven muskat.
Spätzle eller makaroni koges i letsaltet vand efter anvisning på pakken.
Vandet hældes fra, og de dryppes godt af, før de svitses let i 25 g smør.
Serveres til den flødestuvede savoykål.
--