25 g koldt smør
4 spsk rasp
1 tsk fintrevet citronskal
1 tsk herbes de provence (fransk krydderiblanding)
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 flåede slethvarrer (ca. 1.2 kg)
Tilbehør: 240 g groft brød
Smørdampet salat:
25 g smør
350 g frosne fine ærter
6 forårsløg i tynde ringe (ca. 150 g)
½ tsk groft salt
1 liter revet hovedsalat
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i en blanding af rasp, citronskal, herbes de provence, salt og peber.
Skyl og rens fiskene. Del hver fisk i to dele på langs.
Skyl fiskene igen og læg dem i et smurt, ovnfast fad.
Fordel smørblandingen over fiskene og tryk let med en paletkniv, så blandingen hænger fast.
Steg fiskene midt i ovnen ca. 20 min. ved 225°C.
Smørdampet salat:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt de frosne ærter, forårsløg og salt.
Kog grønsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 4 min.
Tag gryden af varmen og vend forsigtigt salaten i.
Server straks.
Tips: I stedet for slethvar kan anvendes rødspætte.
Ikke fryseegnet