Logo

Slethvar med grønt -Asiatisk - inspireret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sletvaren lever i danske farvande. Den har et fast hvidt kød, en delikat smag og ligger i den dyre ende af fiskeprisskalaen. Man kan sagtens spise filetterne med skind, det har en dejlig smag.

 

4 personer

4 stk slethvar-steaks eller fileter a ca. 175 g
2 fed hvidløg, finthakket
5 cm ingefær, finthakket
olie
2 tsk tamarindepasta
2 spsk sojasauce
2 små rød chili, udkernede og finthakkede
1 bundt koriander, grofthakket, gem et par blade til pynt
400 g grønsager (bladbede, sølvbede eller andre forårsgrønsager i store stykker er gode)
2 forårsløg i strimler

Opvarm ovnen til 200°C (varmluft 180°C).
Rids en side af steakene (eller skindsiden på fileterne) med en skarp kniv, og gnid med hvidløg og ingefær.
Stænk et ovnfast fad med olie, og kom fisken i (hvis fileter, skal skindsiden opad).
Steg i 8 min. (fileter 6 min.).
Tag en lille skål og bland tamarindepasta med 75 ml varmt vand, til det er blødt.
Tilsæt soja og halvdelen af chilierne, og kog langsomt op.
Tag det af varmen, og bland koriander i.
Damp grønsagerne i 2-4 minutter, til de er møre.
Anret på tallerknerne, og læg den bagte fisk ovenpå.
Drys med forårsløg og resten af chili og koriander, og server med tamarindesauce.

Tips:
Sletvaren lever i danske farvande. Den har et fast hvidt kød, en delikat smag og ligger i den dyre ende af fiskeprisskalaen. Vær opmærksom på, at fisken skal renses helt for skæl, inden den skæres i steaks. Man kan sagtens spise filetterne med skind, det har en dejlig smag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.883 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her