400 g bacon i tern
8 stk soltørrede tomater i strimler
1 spsk Balsamico eddike
100 g perleløg
60 g hakkede hasselnødder eller pinjekerner
500 g skovsvampe i mindre størrelse
16 stk abrikoser helst friske. Hvis de er tørret skal de opblødes i koldt
vand i ca. 12 timer
600 g reelt dyrekød fra klovbærende vildt. Kødet skal være befriet for
hinder og skæres i mindre bøffer på ca. 4 x 4 cm.
Olivenolie til stegning
Smør til stegning
½ l. kraftig vildtfond
¼ l. piskefløde
1-2 spsk danablue (kan undlades)
salt/peber
Bacon og tomater svitses i lidt olivenolie på en pande, balsamico eddike
tilsættes og der svitses i yderligere i ca. 1 min.
Bacon og tomater hældes over i en serveringsgryde på ca. 6 l.
Perleløgene svitses i fedtstof fra bacon og tomater, kommes i
serveringsgryden.
Svampene svitses i lidt olivenolie og kommes i serveringsgryden.
Hasselnødderne svitses i lidt smør, kommes i serveringsgryden (bruges
der pinjekerner, skal disse tørristes).
Kødstykkerne svitses i ca. 1 min. på hver side, krydres med salt og
peber og kødstykkerne kommes i serveringsgryden.
Abrikoserne halveres og kommes i serveringsgryden.
I en anden gryde blandes vildtfond og piskefløde.
Saucen koges lidt ind og jævnes, smages til med danablue, salt og peber.
Saucen hældes over de øvrige ingredienser i serveringsgryden,
Det hele vendes forsigtigt og opvarmes under lavt blus til kogepunktet.
Vildtgryden kan laves i forvejen, her bør man dog først tilsætte
abrikoserne ved opvarmningen.
Tilbehør: Et godt madbrød, ris, en god salat