500 g oksekød i tern (af tykkam, bryst eller bov)
½ l vand
2 tsk salt
10 hele peberkorn eller ¼ tsk stødt peber
2 laurbærblade
3 store løg (300 g)
1 ½ kg skrællede kartofler
Tilbehør:
½ dl hakket purløg
Syltede rødbeder, beregn 100 g pr. person
Rugbrød
1. Kom kød og vand i en gryde med salt, peber og laurbærblade.
2. Lad kødet koge ved svag varme i en time.
3. Skræl løg og kartofler.
4. Hak løgene og skær kartoflerne i tern.
5. Tilsæt løg og kartofler til kødet, når det har kogt færdigt, og kog derpå det hele i endnu en halv time.
6. Smag evt. til med salt og peber.
7. Anret skipperlabskovsen i en skål eller på et fad, drys med hakket purløg og server retten med syltede rødbeder og rugbrød.
Vil. du tabe dig, kan du spise: En sjettedel af skipperlabskovsen med 100 g rødbeder og eventuelt et halvt stykke brød.