Logo

Oksesatay med peanutdressing

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Satay:
35-40 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
1,2 kg okseklump
1 ½ dl japansk sojasauce
1 ½ spsk frisk, fintrevet ingefær

Dressing:
2 ½ dl Karolines Fromage Frais 0,3%
1 dl finthakkede saltede peanuts
1 spsk frisk, finthakket rød chilipeber
2 ½ tsk finthakket citrongræs
2 tsk frisk, fintrevet ingefær
1 ½ tsk brun farin
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 ½ dl cremefraiche 18%

Grønsager:
700 g agurker
250 g røde peberfrugter i strimler
200 g små nye gulerødder, 10 stk
1-2 spsk olie til stegning

Oksesatay:
Læg spiddene i koldt vand.
Afpuds kødet for evt. hinder.
Skær kødet i ½ cm skiver.
Skær hver skive i 1 ½ cm brede strimler - ca. 7 cm lange.
Rør soja og ingefær sammen i en skål og vend kødet heri.
Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 2 timer.
Fordel kødet på spiddene, 3-4 stykker kød pr. spid.
Steg spiddene ved kraftig varme i lidt olie i en pande/grillpande ca. 1 min. på hver side.

Peanutdressing:
Vend Fromage Frais sammen med peanuts, chilipeber, citrongræs, ingefær, farin og krydderier.
Vend forsigtigt cremefraiche i, og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 1 time. Smag til.

Grønsager:
Skær agurkerne igennem på langs og fjern kernerne.
Skær agurkerne i lange tynde stave.
Anret agurk, peberfrugt og gulerødder i glas og stil tildækket i køleskabet.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.962 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her