Logo

Skinkesteg med sprød svær og calvadossauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2.5 kg fersk skinke med svær
groft salt, peber
1 spsk friskrevet ingefær eller 1 tsk ingefærpulver
 
Calvadossauce:
4 dl sky + bouillon
2 dl æblecider
½ dl calvados
2 dl piskefløde
majsstivelse
salt, peber
3 æbler (Belle de Boskoop)
 
Sæt ovnen på 250ºC.
Rids sværen med en skarp kniv.
For at opnå en sprød svær er det vigtigt, at man ikke skærer ned i selve
kødet.
Læg stegen ned i en kold bradepande med sværen nedad og hæld så meget kogende vand ved at sværen lige er dækket, sæt stegen på nederste ovnrille, og kog sværen i 20 minutter.
Tag kødet ud og kassér vandet.
Dæmp ovnvarmen til 160ºC. læg stegen med sværen opad på risten over
bradepanden.
Krydr med salt, peber og ingefær, og stik et stegetermometer i stegens
tykkeste del.
Hæld ca 5 dl vand i bradepanden og sæt stegen på nederste rille.
Steg den i ca 2.5 time, eller til termometeret viser ca 82ºC.
Si stegeskyen over i en tykbundet gryde og efterbrun sværen ved 250ºC, med ovndøren på klem.
Tag stegen ud og lad den hvile utildækket i 10 minutter, inden den skæres ud.
Calvadossauce: Hæld lidt bouillon i stegeskyen, der skal være 4 dl ialt.
Tilsæt æblecider og calvados og kog det hele igennem.
Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær æblerne i både.
Kog dem i saucen et par minutter.
Tag dem op og tilsæt fløde og kog saucen nogle minutter.
Jævn den evt med lidt majsstivelse rørt ud i fløde eller vand. Smag saucen til med salt og peber.
Server den til stegen med æblebåde og kogte grønsager.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.622 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her