Dej:
12 dl hvedemel
50 g tørgær
2 tsk salt
1 ½ dl olie
12 dl vand
Fars:
1 kg oksefars
7 løg (hakkes fint)
7 tomater (hakkes fint)
3 tsk salt
1 tsk peber
2 dråberolie
Snober el. hakkede mandler
Dej:
Tørgæren røres ud i koldt vand, og hældes i melet sammen med salt &
olie. Det hele æltes godt. Hæver et lunt sted til dobbelt størrelse.
Fars:
Det hele blandes godt.
Lav ca. 6 - 8 boller af dejen. Bollerne rulles tyndt ud. Stikkes ud med
stort glas til en bund, hvorpå der lægger ca. 1 tsk af farsen. De
formes som en "ruder" ved at bukke kanterne ind mod midten, til der er
en synlig firkant på størrelse med en to kr.
De sættes på en plade som er smurt godt med olie (bagepapir du'r
ikke). Snober el. hakkede mandler lægges på.
Bages i ovnen, ved 250°C, i ca. 20 minutter.