2 skinkeschnitzler af inderlår, 1 cm tykke, a ca. 125 g
salt og peber
2 tsk olie
500 g søde kartofler eller 650 g Hokaido græskar
Tomatsalsa:
1 avocado
1 stor tomat
½ rødløg eller 2 forårsløg
1 fed hvidløg
½ frisk rød chili
½ bundt persille
½-1 lime
1 tsk olie
Tilbehør:
2 skiver grovbrød, 70 g
Skræl de søde kartofler og skær dem i grove stykker.
Kom dem i en gryde, dæk med vand og kog dem til de er helt møre.
Hæld kogevandet fra og blend eller mos kartoflerne med en gaffel.
Smag til med salt og peber.
Skær avocadoen og tomaten i små tern.
Hak løg og hvidløg fint.
Skær chilien igennem på langs, fjern kernerne og skær frugtkødet i små tern.
Hak persillen groft.
Bland avocado, tomater, løg, hvidløg, chili og persille i en skål.
Tilsæt saften af ½ lime og olie.
Smag til med salt, peber og evt. mere limesaft.
Dup schnitzlerne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber.
Varm olien på en pande ved god varme.
Brun hurtigt schnitzlerne på begge sider.
Skru ned til middel varme og steg dem færdige, 1½-2 minutter på hver side.
Tips: Svinekoteletter, mørbradbøffer, medaljoner af svinefilet kan bruges i stedet for skinkeschnitzler.
Tilbehør kan også være rodfrugtmos af selleri, persillerod, pastinak, gulerødder mv.