1 hel kylling
1 spsk smør
1 løg finthakket
1-2 tsk karry
ca 1 spsk hvedemel
2.5 dl lys bouillon
Marinade:
1 spsk citronsaft
1 cm frisk ingefær
1 tsk gurkemeje
½ tsk chilipulver
25 g kokosmel
ca. 2 spsk olie (sesamolie)
Tilbehør:
120 g basmatiris
Der kan evt. serveres ristede bananer til.
Citronsaft, reven ingefær, gurkemeje, karry, chilipulver, olie og
kokosmel røres sammen.
Rengør kylling og skyl den godt indeni med koldt vand.
Skær kyllingen i 6-8 stykker og læg kødstykkerne i marinaden.
Lad dem trække i 1 time (imens kan der ses tipskamp).
Kødstykkerne tages op og duppes tørre med et stykke køkkenrulle.
Brun kødstykkerne af sammen med karry, skru ned for varmen, drys ca.
1 spsk hvedemel i og tilsæt herefter marinade og bouillon.
Lad kyllingestykkerne stege møre ved svag varme under låg i ca. 35 min.
Serveres med basmatis og eventuelt med ristede bananer.