Kroketter er en anden og spændende måde at lave kartofler
på. De bliver dejlig sprøde, og er skønt tilbehør til aftensmaden. Klik her og
se opskriften.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min.
#
500 g fast kartoffelmos
2 æg
1-2 spsk smør
150-200 g kogt skinke
2 spsk hvedemel
2 spsk rasp
olie til friturekogning
*
1. Kartoffelmosen skal helst tilberedes af nykogte
kartofler, men pulver kan dog anvendes.
2. Rør den let afkølede mos med 1 helt æg og 1 æggeblomme.
Tilsæt 1-2 spsk smør.
3. Hak skinken fint og rør den i mosen.
Bred mosen ud i et tykt lag på et spækkebræt og lad den
blive helt kold (fx i køleskab).
4. Skær den kolde mos i aflange stykker, som trilles til
runde kroketter.
Vend dem i mel, i pisket æggehvide og til sidst i rasp.
5. Kog kroketterne i en gryde med varm olie.
Vend dem med en hulske og tag dem op, når de er lysebrune.
Læg kroketterne på fedtsugende papir, efterhånden som de
bliver færdige.
Kroketterne serveres med en grøn salat.