1 dl mild mangochutney
4 kyllingefileter (ca. 500 g)
¼ tsk fint salt
friskkværnet peber
1 dl sesamfrø (ca. 60 g)
25 g smør
Chutneysauce:
4 uskrællede æbler (ca. 400 g)
5 dl hvid mælkesauce
¼ tsk ostindisk karry
½ tsk groft salt
Tilbehør:
320 g løse ris, fx basmatiris
300 g porrer
mangochutney
Hak mangochutneyen og tag 1 spsk fra til pensling af kødet.
Pensl kyllingefileterne og drys dem med salt og peber.
Vend til sidst kyllingestykkerne i sesamfrø.
Lad smørret blive gyldent i en pande.
Steg kyllingefileterne ved svag varme ca. 12 min. - vend dem af og til.
Tag panden af varmen og lad kyllingestykkerne hvile tildækket i ca. 5 min.
Chutneysauce: Skær hvert æble i 4 kvarte og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær æblerne i små tern.
Bring Hvid MælkeSauce i kog i en tykbundet gryde sammen med æbletern, resten af mangochutneyen, karry, salt og peber.
Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til.
Ved serveringen: Kom ris og chutneysauce i varme skåle.
Anret de sesampanerede fileter sammen med porrerne i et stort, varmt fad.
Mad til i morgen: Chutneysaucen kan fint varmes op igen. Server den evt. som tilbehør til stegte svinekoteletter sammen med nudler eller ris.
De sesampanerede kyllingefileter kan bruges kolde som pålæg.
Fryseegnet: Nej.