Spis noget godt i aften
175 g kyllingebrystfilet
1 æggehvide
havsalt, peber og paprika
240 g kartofler
200 g grønne asparges
150 g shiitakesvampe (fås i asiatiske specialbutikker)
2 spsk sesamfrø
1 spsk solsikkeolie
1 dl gulerodssaft
¼ bundt purløg
*
A. Blend kyllingekødet med æggehviden.
Krydr med salt, peber og paprika. Stil farsen koldt.
B. Skræl kartoflerne, skær dem i kvarter og kog dem i saltet vand.
Vask aspargeserne og skær dem i mindre stykker.
Rens svampene uden at bruge vand og halver dem.
C. Form små boller af farsen, rul dem i sesam og steg dem i olien.
Tilsæt asparges og svampe, hæld ½ dl vand ved og lad det småkoge under låg i 10 min. Krydr med salt og peber.
D. Hæld vandet fra kartoflerne og anret med sesamkødboller og grønsager.
Rør gulerodssaft og purløg sammen og giv det som aperitif til.
Pr portion 2884/688 kJ/kcal. 57 g protein. 26 g fedt. 46 g kulhydrat. 13 g fibre.