Logo

Serbisk lammegryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

750 g udbenet lammekød, bov eller nakke
6 spsk olie
1 tsk rosenpaprika
1 tsk edelsuss paprika
1 fed hvidløg
2 løg
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
200 g ris
¾ l. varm bouillon
3 tomater

Skær kødet i ca 3 cm. store terninger.
Varm 3 spsk olie op i en gryde og brun kødstykkerne godt på alle sider.
Tag gryden af varmen, rør begge slags paprika og det pressede
hvidløgsfed i, stil gryden tilbage over varmen og hæld så meget vand
ved, at kødet er lige akkurat dækket.
Lad kødet snurre for svag varme og under låg i ca. 30 minutter, til det
er helt mørt, os smg til med salt.
I mellemtiden pilles løgene og hakkes fint.
Peberfrugten skylles, befris for ribber og kerner og skæres i tynde
strimler.
Resten af olien varmes i en gryde, løg, peberfrugt og ris kommes i og
svitses under stadig omrøring, til risen bliver gennemsigtig.
Så hældes bouillonen ved.
Rør en gang rundt, så alt blandes godt, og lad det koge i 10 minutter for
ganske svag varme.
Tomaterne skoldes, flås og skæres i små stykker, som kommes i en gryde
til risen.
Rør rundt og lad det koge i yderligere 7-10 minutter.
Lige inden serveringen vendes kødet forsigtigt i risblandingen.
Hertil passer blandet salat eller hvidkålssalat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her