Denne simple, men virkelig lækre, salat med makrel og kartofler
er måske god i aften, når madlavningen gerne må gå stærkt – og få minutter senere er
der lækker salat, som I kan spise sammen med et stykke rugbrød.
4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 35 min.
# Ingredienser
4 ds. makrel i citronolie med knust peber
300 g hjertesalat eller romaine salat
500 g kartofler
4 spsk dild
200 g ærter
2 skiver rugbrød
25 g smør til stegning
Dressing:
2 spsk citronsaft
1 spsk olie
1 tsk dijonsennep
1 tsk honning
*
Pisk alle ingredienser til dressingen sammen i en stor skål
Skyl og slyng hjertesalaten og snit det fint
Kog kartofler i ca. 20 min. i let saltet vand til de er møre
Skær kartoflerne i mundrette bidder og vend dem i dressingen
sammen med den finthakkede dild
Skær rugbrødet i små tern og rist dem sprøde i smør på en lun
pande
Anret hjertesalaten i en skål
Fordel kartofler, ærter, makrel (plukket i mindre stykker)
og rugbrød ovenpå