5 berberiandebryster (a ca. 300 g)
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
3 auberginer (ca. 1200 g)
3 spsk olivenolie
1½ tsk groft salt
400 g renset blandet salat - fx spinat og egeløvssalat
½ bundt bredbladet persille
1 dåse kogte kikærter
150 g pinjekerner
Dressing:
6 spsk olivenolie
2 spsk friskpresset appelsinsaft
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 lille knust fed hvidløg
Pynt: fintstrimlet appelsinskal
Rids skindet på andebrysterne, og drys dem med salt og peber.
Steg dem på en pande ved jævn varme, først på skindsiden, til denne er gylden, derefter på kødsiden 16-18 min. i alt.
Pak kødet ind i alufolie og stil det i køleskabet indtil servering.
Skær auberginerne i 8 skiver hver på langs.
Pensl skiverne med olivenolie og steg dem et par minutter på en grillpande.
Drys med salt.
Skyl og tør persille og salat. Befri persillen for stilkene.
Skyl kikærterne i koldt vand og lad dem dryppe af.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
Dressing: Pisk alle ingredienserne sammen og smag til.
Ved serveringen: Skær andebrystkødet i tynde skiver på tværs af fibrene.
Anret salat, persille, kikærter, aubergine og andekød på fade eller tallerkener.
Hæld dressingen over og drys med pinjekerner og appelsinskal og server straks sammen ajvar-fetadip. Fryseegnet: nej.