Kødboller i tomatsauce er en klassiker og en højtelsket ret. Denne udgave er enkel og lynhurtig at lave. 20 minutter er, hvad du skal sætte af fra start til slut.
Kødboller:
ca. 500 g hakket kylling
1-2 fed pressede hvidløg
2 spsk finthakket frisk timian
1 tsk salt
1 knsp peber
olie, neutral eller oliven
Tomatsauce:
2 ds hakkede tomater
en lille håndfuld grofthakket frisk basilikum
lidt salt
Pynt:
friskhøvlet parmesan
et drys frisk timian eller basilikum
Rør hakket kylling og krydderier.
Hæld lidt olie i sauterpanden.
Læg små valnøddestore klumper af den sammenrørte kyllingefars på panden og svits let, til kødbollerne bliver smukt gyldne og gennemstegte.
Hæld to dåser hakkede tomater i en dyb sauterpande og tilsæt bladene fra et halvt bundt frisk basilikum og lidt salt.
Lad tomatsaucen simre i 10 minutter.
Bland kødbollerne i tomatsaucen og server retten med friskkogt spaghetti ledsaget af et godt drys friskhøvlet parmesan og lidt frisk timian eller basilikum på toppen.
Sidst, men ikke mindst, er et stykke lunet flutes eller friskbagt brød rigtig godt.
Sprødt tilbehør: Lad eventuelt retten akkompagnere af tynde skiver flutes, dryppet med lidt god olivenolie og grillet sprøde og gyldenbrune i ovnen. Gnid skiverne med et fed frisk pillet hvidløg, når de er kommet ud af ovnen og drys dem med lidt flagesalt inden serveringen. De små fluteskiver smager himmelsk og klæder retten rigtig godt. De egner sig i øvrigt også godt som snack med lidt pesto, guacamole eller fintskivede kryddertomater med lidt hakket frisk basilikum som drys.
Tips: De små kødboller kan lynhurtigt laves, hvis du bruger en bollesprøjte eller kommer farsen i en plasticpose og klipper et hul i den ene ende. Så kan du hurtigt og nemt lige sprøjte farsen ud på panden. Tippet er lige så anvendeligt, hvis du skal lave små frikadeller til buffeten eller børnefødselsdagen.
Tips: Vil du gerne være lidt på forkant, kan retten sagtens laves dagen forinden og sættes på køl, så kun spaghettien lige skal en tur i gryden.
--