Små, fine pakker med sølvbedens grønne farve og den rosa laks indeni er en rigtig sommeranretning. Pakkerner kan varmes og serveres lune med den kolde blommesauce til.
Jasminris til 4 personer
600 g laksefilet
8 sølvbedeblade
saft af 1 citron
½-1 spsk wasabi (kan erstattes med peberrod)
1 spsk japansk soyasauce
frisk salvie
saltflager og peber
150 g feta naturel
Blommesauce:
ca. 15 blommer
frisk salvie
saft af ½ citron
2 dl mager kvark eller yoghurt
evt. sirup
Kog risene.
Lad laksen simre i letsaltet vand i 7-8 minutter.
Blancher sølvbedebladene i nogle minutter; så er det nemmere at rulle dem sammen. Tag dem op med en hulske.
Bland laksen eller mos den let sammen med citronsaft, wasabi og soyasauce.
Smag til med salvie, salt og peber.
Fordel laksen og fetaen på bladene og rul dem sammen.
Udsten blommerne og mos eller bland dem.
Hak bladene fra et par kviste salvie.
Bland blommer, citronsaft, kvark og salvie.
Smag evt. saucen til med lidt sirup.