Rester af søndagsstegen kan bruges til andre ting end biksemad,
nemlig sømandsbøf, som vi her giver dig en opskrift på.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca. 40 min.
#
400 g stegt kød
salt og peber fra kværn
2 store løg
20 g smør
500 g kartofler
2 dl bouillon af terning
2 dl pilsnerøl
2 spsk hakket persille
*
1. Skær kødet i tynde skiver, der drysses med salt og peber.
2. Pil løgene og skær dem i skiver, der brunes i smørret i
en stor gryde.
3. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
4. Læg kød, løg og kartofler lagvis i gryden.
Det øverste lag skal være kartofler.
Drys salt og peber mellem hvert lag.
5. Hæld bouillon og øl over retten, der simrer under låg i ½
time eller til kartoflerne er møre.
Drys med hakket persille.