4 personer
400 g gulerødder
2 tsk sukker
salt
1 flûte
2 fed hvidløg
75 g smør
600 g svinemørbrad
Hvid peber
1 bdt frisk basilikum
1 dl hvidvin
100 g Emmenthaler ost
1 dl fløde/yoghurt
2 æggehvider
1 dl olie
1. Gulerødderne skrælles, skylles og skæres i 1 cm store tern. 1 spsk smør smeltes sammen med sukkeret, hvorefter gulerodsstykkerne glaseres i ca 6 min., krydres med salt og anrettes.
2. Hvidløgene hakkes fint, røres med resten af smørret og smørres på flûtene, der er halveret på langs.
Flutene lægges sammen igen, skæres i skiver på skrå, og lunes i alufolie.
Basilikumen skylles.
3. Mørbraden skylles, duppes tør, renses for sener, skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med friskkværnet peber.
4. Osten rives og blandes med yoghurten.
Æggehvider piskes stive med 1 knsp salt, blandes i osteyoghurten, der stilles på bordet sammen med alle de øvrige ingredienser.
5. Mørbradstykkerne svitses et øjeblik i de oliesmurte raclettepander, derefter tilsættes henholdsvis 1 basilikumblad, gulerodsstykker, 2 tsk vin og rigeligt med yoghurt, hvorefter det hele grilles.
Hvidløgsflûte spises til.