Logo

Raclette med mørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 personer

400 g gulerødder
2 tsk sukker
salt
1 flûte
2 fed hvidløg
75 g smør
600 g svinemørbrad
Hvid peber
1 bdt frisk basilikum
1 dl hvidvin
100 g Emmenthaler ost
1 dl fløde/yoghurt
2 æggehvider
1 dl olie

1. Gulerødderne skrælles, skylles og skæres i 1 cm store tern. 1 spsk smør smeltes sammen med sukkeret, hvorefter gulerodsstykkerne glaseres i ca 6 min., krydres med salt og anrettes.

2. Hvidløgene hakkes fint, røres med resten af smørret og smørres på flûtene, der er halveret på langs.
Flutene lægges sammen igen, skæres i skiver på skrå, og lunes i alufolie.
Basilikumen skylles.

3. Mørbraden skylles, duppes tør, renses for sener, skæres i 1 cm tykke skiver og drysses med friskkværnet peber.

4. Osten rives og blandes med yoghurten.
Æggehvider piskes stive med 1 knsp salt, blandes i osteyoghurten, der stilles på bordet sammen med alle de øvrige ingredienser.

5. Mørbradstykkerne svitses et øjeblik i de oliesmurte raclettepander, derefter tilsættes henholdsvis 1 basilikumblad, gulerodsstykker, 2 tsk vin og rigeligt med yoghurt, hvorefter det hele grilles.
Hvidløgsflûte spises til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.207 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her