1 kg friske rensede muslinger
2 dl tør hvidvin
200 g finthakket skalotteløg
2 persillekviste
2 dl fløde
400 g røget hellefisk i store tern
100 g frisk revet parmesanost
400 g spaghetti
100 g sprødstegt bacon
4 spsk olivenolie
Kog vand i en tykbundet gryde tilsat lidt salt, kog pastaen til den er al dente, kom pastaen op i en sigte, afdryp pastaen godt og kom den tilbage i gryden, vend olivenolien samt bacon i tern i pastaen.
Hæld hvidvinen i en tykbundet gryde sammen med de hakkede skalotteløg og persillekvistene, kog det hurtigt op, kom de rensede muslinger i gryden, lad dem dampe med under låg i 5 - 7 minutter eller til de har åbnet sig, dem der ikke åbner sig skal smides væk.
Kom det hele i en sigte, og hæld fonden tilbage i gryden, tilsæt fløden og kog saucen igennem, tag muslingerne ud af skallerne, og kom dem i saucen sammen med den røgede hellefisk, lad det varme et par minutter. Gem 8 stk muslinger i skallen til pynt.
Kom den kogte pasta med bacontern over i 4 dybe tallerkner, og hæld saucen over, pynt med den revne parmesanost og muslinger i skal.