600 g jordskokker
600 g kartofler
1 dl mælk
salt og peber
500 g rødtungefileter
1 bundt persille
8 østers
25 g smør
Tilbehør: Groft brød
Skræl jordskokker og kartofler, og skær dem i grove stykker.
Kom dem i en gryde, dæk med vand, og kog dem møre uden salt.
Hæld vandet fra, når jordskokker og kartofler er møre, og mos dem til en grov mos.
Spæd mosen med varm mælk, og smag til med salt og peber.
Rul rødtungefileterne sammen, og læg dem i en bredbundet gryde eller en pande.
Drys fisken med salt og peber, og hæld 3 dl vand ved.
Læg låg på, og damp fisken ved middelhøj varme i 8 min.
Skyl persillen grundigt, og nip den.
Åbn østersene, og kom østers og deres saft i et blenderglas.
Kom også persille og smør i blenderen og blend til persillen er helt findelt.
Smag persillesaucen til med salt og peber, og varm den evt. forsigtigt op uden at koge.
Servér rødtungerullerne med jordskokmos, østers-persillesauce og godt brød.
Tips: I stedet for rødtunge kan du anvende rødspætte, ising, skærising eller skrubbe.
--