4 rødtungefileter à ca. 100 g
lidt smør
50 g fin rasp
½ bundt basilikum
1 fed hvidløg
Tomatsalsa:
5 flåede blommetomater
1 skalotteløg
1 knivspids hakket chili
1 dl olivenolie
1 dl balsamicoeddike
frisk basilikum
lidt vand
25 g sukker
friske basilikumblade og spansk kørvel til pynt
Fold fileterne på den lange led, pensl dem med smeltet smør og olivenolie og rul dem i rasp, blendet med basilikum og hvidløg.
Kom fileterne i et smurt ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200-225°C i fire-fem minutter.
Tomatsalsa:
Skær tre af tomaterne i fine tern og vend dem med finthakket skalotteløg, chili og olie. Smag til med lidt balsamicoeddike og basilikum.
Halvér de to sidste tomater og marinér demmed balsamicoeddike, vand og sukker i en tildækket skål et par timer på køkkenbordet.
Har man tid, bliver tomaterne kun bedre af at marinere længere.
Læg fileterne på tallerkener, anret tomatsalsaen og pynt med krydderurter og en halv marineret tomat til hver. Pynt som vist.